Dit bier trok ik regelmatig uit de schappen bij de supermarkt. Ik spoelde ze met smaak weg en heb ze absoluut gewaardeerd. Gewoon lekker genieten. En dat doe ik nog steeds nu ik voor het echie aan het proeven ben geslagen. Westmalle komt van een trappistenbrouwerij in de Abdij van Westmalle, ten noordoosten van Antwerpen. Die brouwerij heet oorspronkelijk Abdij Onze Lieve Vrouwe van Het Heilig Hart van Jezus, maar daar heb je de mond voller van, dan van het bier zelf. En toch is dit bier vol van smaak en heeft het een mooie donkere koffiekleur.
De smaak van deze Westmalle Dubbel is fris, soepel en toch volmondig. Goed uitgebalanceerd tussen bitter en zoet. Ik proef chocolade en karamel. Het bijzondere aan dit bier is dat deze Dubbel de eerste erkende Dubbel ter wereld was. De monniken hebben mooie bierstijlen ontwikkeld. Inmiddels is het bier zo populair dat het niet echt monnikenwerk meer is, maar wordt uitbesteed aan externe brouwers. Wel houden de monniken nog een stevige vinger in het brouwsel. Maar het zal niet het eerste het beste bier zijn dat van ambachtelijke origine verhaspeld wordt tot een commerciële allemansvriend. Gemeengoed voor dorstige kelen. Waardering: 7,5