Dan nu toch weer even terug naar de Benedictijner abdij van Maredsous. We zijn tenslotte
bijna met religie bezig. Maar hebben die monniken ons nou altijd beduveld? Het bier wordt niet eens gebrouwen in de abdij zelf! Maar komt, verdomd als het niet waar is, uit de ketels van Moortgat van Puurs in St. Amand. En jawel, daar brouwen ze dus ook Duvel! Is daar het gedonder dan begonnen? Welnee, ze hebben een strikt geheim recept van de monniken vertaald naar mooie bieren.
De smaak verraadt houttonen en is verduveld lekker, tussen zoet en bitter in. Heeft ook wel wat van koffie en karamel. Gaaf biertje! Knettert er nou iets van haardvuur of staat er een vuurkorf? Ik ruik of proef iets van hout en vlammen. Ietwat turf erbij. Robuust en karaktervol. Zuur en zoet vechten niet om voorrang maar geven elkaar de ruimte. Bittere chocola misschien?
Waardering; 7,9