Is bockbier alleen iets voor herfst en winter? Dat hebben brouwers zich vast afgevraagd omwille van de commercie. Het is toch geweldig om in alle seizoenen zo’n grasmaaier met sik in de schappen te hebben? Ik dronk sinds medio jaren 90 Amstel Herfstbock. Dat was altijd 1 van de beste bockbieren (volgens het programma Kassa van de VARA). Helaas is die bock niet meer verkrijgbaar. Ik begrijp dat beleid niet helemaal. Maar goed, vele brouwers volgden het voorbeeld van de bierreuzen en maakten hun eigen Bock. En ik heb er zin in om zo’n herfstig type bij de hoorns te vatten. Ik ben, onder voorwaarden, fan van deze biersoort.
Deze mooie donkerbruine bock van Lindeboom is lekker fris en ook subtiel qua smaak. Niet te zoet gelukkig, wat nogal eens het geval is met deze stijl. Dit bier benadert wel de smaak van sommige paaseitjes die ik de laatste dagen wegzuig. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik (meestal) pas na het drinken van het bier de teksten op het etiket raadpleeg. Daar staat deze keer op dat dit bockbier de beste is van Europa en vanwege de rijke en volle smaak is bekroond met goud. De rijke en volle smaak kan ik beamen maar de eerste claim niet helemaal. Zeker, hij heeft potentie deze Bock, gevoerd en gestookt met 5 verschillende, lekker gebrande mouten.
Waardering; 7,6