Ga naar de inhoud

84] Lindeboom Bock, ’t Bier van Hier 6,5% (NL)

Even een boom opzetten hoor…

Is bockbier alleen iets voor herfst en winter? Dat moeten brouwers zich omwille van de commercie ook hebben afgevraagd. Is het geen geweldig idee om in alle seizoenen zo’n grasmaaier met sik in de schappen te hebben? Ik dronk sinds medio jaren 90 Amstel Herfstbock. Met genoegen, want dat was in mijn beleving altijd 1 van de beste bockbieren. Helaas is ie niet meer verkrijgbaar in het supermarktcircuit. Alleen nog aan de tap bij de betere horeca. Ik begrijp dat beleid niet helemaal. Maar goed, vele brouwers volgden het voorbeeld van de bierreuzen en maakten hun eigen Bock. Maar omdat het bijna Pasen is en het met de lente nog niet echt wil vlotten, schaam ik me er niet voor om nog zo’n herfstig type bij de hoorns te vatten. En waarom zou ik ook, ik ben fan van deze biersoort (mits niet te zoet). De mooie donkerbruine bock van Lindeboom is lekker fris en ook subtiel qua smaak. Niet te zoet gelukkig, wat nogal eens het geval is met deze types. Dit bier benadert wel enigszins de smaak van de paaseitjes die ik de laatste dagen pleeg weg te knagen. Ik heb een voorkeur voor de karamel-zeezoutvariant. Wat ik ook met mezelf heb afgesproken is, dat ik meestal pas na het drinken van het bier de teksten op het etiket raadpleeg. Daar staat deze keer op dat dit bockbier de beste is van Europa en vanwege de rijke en volle smaak is bekroond met goud. De rijke en volle smaak kan ik beamen maar de eerste claim niet helemaal. Zeker, hij heeft potentie deze bock. Hij is gevoerd en gestookt met 5 verschillende mouten, die lekker zijn gebrand. Cijfer: 7,6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *